Werner Koch Maschinentechnik

Dozirni, sušilni in transportni sistemi za plastični granulat

Domača stran: www.koch-technik.com

Oprema za mešanje in doziranje granulata

predmesalci

Predmešalci za stroje za brizganje, ekstrudorje in pihalke

Zagotavljamo vam prilagodljive rešitve za mešanje in doziranje plastike, naši predmešalniki mešajo plastiko, npr. granulati, mleti material ali sipki prah z masterbatchom ali dodatki.
Homogeno mešanje je osnova za nadaljnjo predelavo – pri brizganju, ekstrudiranju ali pihanju.

dodajanje-barve

Direktno dodajanje barve

KEM-TOUCH Dozirna  enota za direktno volumetrično doziranje na stroje za brizganje in ekstruderje.
Naša tisočkrat preizkušena enota za neposredno barvanje KEM je najpreprostejša, a hkrati najbolj učinkovita rešitev za barvanje plastičnih materialov z masterbatchom.

grav-mesalci

Graviko

Patentiran gravimetrični dozirni in mešalni sistem podjetja KOCH-TECHNIK
S serijo GRAVIKO lahko zelo enostavno dozirate in stehtate, preverjate, popravljate in ocenjujete – v delovnem procesu.
Krmilna enota zaznava zunanje motnje in jih med tehtanjem kompenzira. Nepopolni odmerki so stvar preteklosti.

Oprema za transport granulata

Naši transporterje smo ohranili zelo kompaktne v njihovi zasnovi, generator vakuuma za sesalni transport potrebuje samo 230 V in je vgrajen neposredno v transportni pokrov. Ne glede na to, ali bo vaš brizgalni stroj ali ekstrudor oskrbovan  z novim materialom, mletim materialom ali sipkim prahom: naši kompaktni transporterji zagotavljajo transport materiala brez prahu.

Zato so naši kompaktni transporterji idealna rešitev za oskrbo predelovalnih strojev iz kontejnerjev ali sušilnikov.

miko

MIKO kompaktni transporter

Najmanjši transporterj za zrnate plastične pelete

Moč MIKO je v najmanjših pretokih materiala.
V kombinaciji z vmesnim zalogovnikom Z1 je maks. 5 kg/h. Če je MIKO montiran na vmesni lijak Z2 preko prirobnične plošče, so možni pretoki do 15 kg/h.

tip608

Tip 608

Kompaktni transporterji za pretoke do 50 kg/h, ta nizkocenovni transporter je primeren za samostojne rešitve brez priključka na stisnjen zrak in za transport manj prašnih peletov. Vsesano mešanico materiala/zraka loči premična filtrirna tkanina, ki zadrži do 200 µm (tj. 0,2 mm) majhne delce in se po vsakem transportnem procesu sama očisti.

tip612d

Tip 612D

Tip 612D – Kompaktni transporter s čiščenjem z rotacijskimi krili za pretok materiala do 60 kg/h
Sesalni vakuum ustvari močan ventilator zbiralnika v transportnem pokrovu. Pokrov s puhalom je mogoče odpreti za vzdrževanje, samo napravo pa bočno zasukati na vmesnih lijakih iz litega aluminija – brez demontaže in orodja.
Čas transporta in čiščenja ter sporočilo o napaki v primeru pomanjkanja materiala je mogoče nastaviti v integrirani krmilni enoti.

tiptm6d

Tip TM6D

Tip TM6D – Kompaktni transporter za dva materiala in pretočnost do 60 kg/h

Kompaktni transporter TM6D je enak tipu 612D, vendar ima dva vnosa materiala. Tako lahko svoj obdelovalni stroj napolnite z dvema različnima vrstama materiala. Vsak material se izmenično prenaša skozi mešalni ventil in dobro premeša v enoti.

Poleg novega materiala lahko na ta način obdelate tudi zmlete dolivke iz bližnjega mlina ali soda.

Oprema za sušenje granulata

TEHNOLOGIJA SUHEGA ZRAKA KOCH-TECHNIK

Naši sušilniki suhega zraka sušijo srednje do zelo velike količine plastičnih peletov z globoko suhim zrakom do preostale vlage, potrebne za predelavo.

Uporabljena tehnologija suhega zraka deluje v sistemu zaprtega kroga, popolnoma neodvisno od zunanje klime: razvlaženi in segreti zrak teče skozi pelete, absorbira njihovo vlago in jo preda sušilnemu sredstvu.

kkt55

Mobilni sušilniki serije KKT

Z našim mobilnim sušilnikom suhega zraka tipa KKT lahko sušite higroskopske polimere tik ob vašem predelovalnem stroju. Odvisno od modela gre skozi sušilno posodo od 55 m³ do 100 m³ razvlaženega zraka na uro in absorbira vlago granulatov.
Nasičen povratni zrak teče čez dve posodi s sušilnim sredstvom, kjer se ponovno razvlaži. Tako nastane globoko posušen zrak z rosiščem okoli -35 °C. Ustreza vrednosti 0,19 g H₂O na 1 m³ suhega zraka.

KKT
kkt55

Sušilniki serije EKO-N

NOV sušilnik suhega zraka TYP EKO-N – Kakovost sušenja z največjo učinkovitostjo varčevanja z energijo. Prednosti obstoječih konceptov sušenja CKT & EKO skupaj v eni sušilni enoti: Sušilnik suhega zraka EKO-N.
Koncept toplotnega izmenjevalnika v cevnem sistemu, prevzetem iz sušilnika EKO, je bil v seriji EKO-N še izboljšan in je tu uporabljen še učinkoviteje. Povratek toplotne energije zmanjša porabo energije za 20 do 30 %, odvisno od temperature sušenja materiala. To zmanjša povprečno porabo energije, hkrati pa ohrani enako kakovost.

kkt55

Sušilniki Fasti Koch

FASTI KOCH ERD Xpert + – Sušenje polimerov neposredno na brizgalnem stroju

Tehnologija stisnjenega zraka ERD: Na koncu delovanja se predhodno posušen stisnjen zrak (6–10 barov) sprosti skozi proporcionalni ventil. Ventil se krmili sorazmerno glede na vhodni tlak, da doseže konstantno količino zraka in globoko rosišče. Izpuščeni zrak se nato segreje na temperaturo sušenja in teče v spodnji del lijaka za material. Zrak za sušenje teče navzgor skozi pelete in jim odvzame vlago.

Centralni transportni sistem granulata

Načrtujemo, izdelamo in montiramo vaš centralni sistem za oskrbo z materialom – oblikovano popolnoma po vaših željah in prilagojeno vaši proizvodnji.

Razširite svoje zmogljivosti s KOCH-TECHNIK

central-conveying-system-koch-technik

Centralni razvodi

Kompletno načrtovanje in izvedba centralnega transporta in sušenja materiala od zunanjih silosov do strojev z računalniškim spremljanjem in nadzorom delovanja sistema.